• Voluit aanwezig in de wereld energiek en genietend

  In de tijd van de zomer, van mei tot begin augustus, kunnen ideeën een passende vorm vinden. Energetisch gezien is dit het hoogtepunt van het jaar. De energie is op haar maximum. Groei raakt volgroeid, alles wordt volwassen Het unieke van jouw eigen bijdrage wordt stap voor stap zichtbaar. Dit is een periode van groei, overvloed, passie, doen, naar buiten gericht, genieten en wilskracht.  De kracht van licht is in de zomer het sterkst. Door de lange dagen en de korte nachten kan de natuur volop groeien en bloeien. Een tijd van verhoogde helderheid en energie. Ook in onze innerlijke natuur werkt de kracht van de zomer. Het geeft een piek in kracht en creativiteit. Door jezelf te verbinden met de energie van de zomer kun je groei in jouw leven stimuleren.

  In de zomer komt alles in het licht te staan. Jouw verlangens en wensen, maar vaak ook juist wat niet (meer) passend is in jouw leven. Het kan dus maar zo zijn dat je nu juist in een situatie komt die je helemaal niet wilde… Toch blijken deze tegenslagen of lastige situaties later vaak noodzakelijke lessen of groeipijnen te zijn geweest voor jouw ontwikkeling en groei om dichterbij bij jouw zielsmissie te komen.

 • De energetische Zomerverloop

  Allereerst is het belangrijk om te weten dat de seizoensindeling zoals wij die kennen, voortkomt uit de stand van de zon ten opzichte van de aarde. De 21ste juni is de langste dag van het jaar, voor ons begint dan de zomer. Echter is energetisch deze dag het hoogtepunt van de zomer en niet het begin. Zo zijn ook 21 september, 21 december en 21 maart niet de aanvang van een nieuw seizoen maar juist het hoogtepunt. Dit betekent dat de zomer energetisch begint wanneer de zon midden tussen de evenaar en de Noordelijke keerkring in staat: op 6 mei.

  De energetische zomerverloop;

  • Begin - 5 mei
  • Hoogtepunt - 21 juni
  • Einde 7 augustus
 • Stap voor stap kom ik daar waar ik graag wil zijn

  De energie van de zomer kan je helpen om jouw persoonlijke groei te stimuleren en je zielsverlangen duidelijk te krijgen en stappen te zetten om deze waar te maken.  Deze periode staat niet voor groter worden zoals de lente: maar voor rijping. Rijping wil zeggen: duidelijker worden. Zichtbaar worden. Het wordt nu zichtbaar voor je wat je wilt en welke stappen je mag gaan zetten.

  Rijping gaat ook over vertrouwen krijgen en naar buiten durven treden. De zomer is ook het moment om jouw creaties met de wereld te delen! 

  Neem iedere ochtend of iedere avond even bewust de tijd om in gedachten af te stemmen op je innerlijke natuur. Gebruik hierbij de energetische kracht van de zonne -energie. Ga lekker buiten in het zonnetje zitten en voel vervolgens wat het doet met jouw zielsverlangen. Voel die energie en laat het groeien. Ga er mee aan de slag. Neem iedere dag een voornemen die past om dichter bij jouw verlangen te komen. Dit hoef helemaal niet groot te zijn. Maar nu is wel de tijd om stappen te zetten in de goede richting. Hoe klein ook. Gebruik de energie van de zomer om in flow je verlangens te verwezenlijken. You got this!

   

 • Wil jij ook meer flow in je leven?

  Wil jij ook gehoor geven aan je innerlijke ritmen en heb je behoefte aan ondersteuning en begeleiding hierin? Heb je behoefte aan helderheid en inzichten in je innerlijke natuur en kun je hierbij hulp gebruiken? Ik begeleid je graag verder op je pad door middel van maatwerk!

  dit spreekt me wel aan