• Soms heb je van die dagen

  Eerder deze week had ik een magisch mooie droom over de volle maan. De dag voor volle maan tijdens de avondwandeling maakte zag ik haar in vol ornaat aan de hemel staan. Hypnotiserend bleef haar aankijken en zag een paarse gloed om haar heen. Wauw. Magisch dacht ik bij mezelf. De kleur van spiritualiteit alsook van zuivering. St germain staat bekend om deze kleur en zuivert al datgene wat niet langer dienst doet voor je hoogste goed. Maar ook Merlijn laat mij deze kleur zien de kleur van Magie. Ben benieuwd of ik iets ervaar deze volle maan dacht ik bij mezelf en liet het los.

  Eerder die dag had ik gesproken met een oude bekende en ik gaf te kennen dat ik het lastig vond om mijn gevoel helemaal te ervaren en dat ik veelal geneigd ben weg te vluchten in m'n hoofd.

  Het universum is altijd bereid om je een handje te helpen als je met dingen struggelt. Je hoeft het enkel en alleen maar te vragen. En ze hadden mijn struggel gehoord en ik vroeg om hulp. Met als gevolg dat ik de dag erna een dag heb beleeft die ik graag met jullie wil delen ter inspiratie en als steuntje in de rug!

  Veel leesplezier

  Je hebt van die dagen
  Dagen die ik voorheen omschreef als kutdag. Een dag waarop je totaal niet lekker in je vel zit, het hoofd overuren draait en er niks uit je handen komt..

  Ja lieve mensen die dagen heb ik net zo goed als jullie.  Men denkt vaak dat als je spiritueel ingesteld bent dat je dan bijna nooit een off day hebt en als die er zijn dat je deze dan zo heb gefixt ofzo... nou dat is echt niet zo kan ik je vertellen.

  Het gaat er niet om dat je dit soort dagen fixt. Het gaat er niet om dat je alles sust en wegwimpeld met een wierookje

  Nee mooi mens dit soort dagen, die ik verdiepingsdag  noem voortaan nodigt je uit om alles te laten zijn wat je in het moment ervaart. Niet fixen, niet vluchten maar een stapje terug doen, even een pas op de plaats en laat al die gevoelens maar komen. Op het moment dat je bewust voelt in je lichaam ervaar je ook de verbinding, de eenheid die altijd in jezelf aanwezig is. Niet vechten, geen verzet, enkel zijn.En dat is niet altijd even makkelijk.

  In mijn geval resulteerde dit vandaag in een dag die ik door heb gebracht alleen op mijn slaapkamer liggend in bed. Mijn lichaam is moe van al het vechten dus ik gun haar rust. Ik stem af met m'n gidsen, spirits, voorouders, elementen, noem maar op. Ik roep het hele rattenplan met de vraag of ze mij willen bijstaan. Ik vraag om hulp omdat ik bang ben. Bang om volledig in het gevoel mee te gaan, bang voor het onbekende.

  En gelijk komt er antwoord op mijn hulpvraag en ik voel de aanwezigheid, zie de aanwezigheid van totemdieren, een voorouder ;een vrouw met lang zwart haar komt kijken of alles goed met me gaat, en ook de natuurgeesten. Alles en iedereen is op touw om me te begeleiden en te steunen. De wolven begeleiden me samen met de arend, de elfen vrolijken me op en drogen mijn tranen. De draak laat zich zien en ik kan schuilen onder zijn vleugels. Uitrusten terwijl hij over me waakt. Langzaam maakt de angst plaats voor vertrouwen en dankbaarheid.

  Beelden komen terug van mijzelf als klein kind.Een klein meisje zo mooi en zachtaardig, een meisje wat ik niet eerder op deze manier heb gezien.  Een prachtig kind en men knielt voor haar om even haar schoonheid te ervaren haar liefde te voelen.

  Ik ben geroerd door tranen bij het besef dat ik dat meisje ben. Tranen rollen over mijn wangen. Tranen van verdriet en dankbaarheid tegelijk. Ik ben mooi, ik ben liefde. Ik verontschuldig mezelf aan het prachtige kind en biedt m'n excuses aan dat ik haar lange tijd hebt verloochend,  ik zeg sorry dat ik haar niet wilde zijn. Ik zag haar ware schoonheid niet eerder.  Ze lacht naar me, dat is alles wat ze doet, en ik weet dat het oke is.

  Later die avond komen de leeuw en het paard nog even langs en ik weet dat ik weer een laag heb kunnen aanraken. Dankbaar en tevreden kruip ik terug in m'n bed en geniet van de stilte..


  Spiritualiteit is niet iets wat je dan wel en dan niet doet. Het is niet iets wat je doet. Het is een way of life als je het mij vraagt.

  Elke dag bewust bezig zijn. Meestal zijn dit meerdere momenten die dag. Voeding, leefstijl, gezondheid zijn hier onderdeel van. Luisteren naar je lichaam, zorgen voor de nodige ontspanning en inbouwen van routine zijn een must om balans te creëren.

  Dit lukt niet alle dagen, tenminste mij niet en dat is oke. Soms wil ik gewoon even vakantie, even schijt hebben aan al dat harde werk aan mezelf, want ja het is niet de bedoeling dat je leven een project word.

  Jezelf de ruimte geven, je grenzen aangeven, lol maken, lachen en mild zijn voor jezelf zijn zulke waardevolle medicijnen. Daar kan geen dokter tegenop.

  Maar ook jezelf toestaan om even klein te zijn, jezelf "zwak" te voelen, je emoties de vrije loop te laten. Even  genieten van dat stukje chocolade of die paprika chips heerlijk wegkanen. Deze 2 zijn mijn favoriete combi namelijk zout en zoet. De echte 2 oersmaken. En ik heb er ook nog pepper bij gedronken! Wtf?!

  Yep vandaag is zo'n dag dat niets moet en alles mag. En morgen zie ik dan wel weer.

  Dit wil niet zeggen dat je dit elke dag jezelf moet toestaan wordt je ook niet gelukkig van hoor, maar waar het omgaat is dat je mild en verdraagzaam bent op lastige momenten ten opzichte van jezelf.

  Vandaag was dat zo'n dag voor mij. En hoe milder je liefdevoller je gaat zijn voor jezelf hoe minder je van deze dagen hebt is mijn persoonlijke ervaring. En hoe minder pijnlijk en uitputtend overigens.

  Dus lief mens heb jij zo'n kutdag?, laat frustratie en drama niet de overhand krijgen. Vertraag even, sta stil en ga waarnemen. Voelen. Luisteren wat er in jouw binnenwereld afspeelt. Geef jezelf een day off en laat alles maar even voor wat het is of vraag hulp aan je collega of goede vriend.

  Doe dingen die je energie geven in plaats van doen afnemen. Hou je van tuinieren bijvoorbeeld, of ben je een echte boeken wurm? Hou je van koken, of wil je jezelf terugtrekken net zoals ik vandaag heb gedaan om bij te tanken en in overgave gaan? Wat gun jij jezelf vandaag?

  Wat je ook besluit te doen, doe het met liefde, mildheid en verdraagzaamheid naar jezelf zodat je morgen met frisse blik en vernieuwde moed aan je dag begint.


  Mir