• Vertraag, wordt stil en kom tot rust

  De Natuur heeft iets Magisch. Moeder aarde met haar seizoenen is altijd in beweging. In onszelf is ook altijd beweging aanwezig. Onze innerlijke seizoenen zorgen voor stroming en beweging. Wanneer je jezelf hier niet bewust van bent dan kan dit leiden tot stagnatie in je innerlijke stroming. Het bewustzijn wordt langzaam naar de achtergrond gedrukt en het denken neemt de overhand. 

  Onze ware natuur, innerlijke stem, onze intuïtie gaat verloren wanneer we enkel en alleen vertrouwen wat we kunnen waarnemen met onze denkwereld. Om weer op je innerlijke natuur te vertrouwen is het van belang om uit het denken te gaan en weer durven vertrouwen op onze innerlijke stem, ons hart.

 • Laat het denken los en vertrouw op je innerlijke stem

  Wat jijzelf kunt doen is jezelf in beweging zetten letterlijk en figuurlijk. Door te wandelen in een natuurlijke, rustige omgeving kunnen gedachten tot rust komen. Je laat even alle hectiek achter je en focust je volledig op zijn in het moment. Een wandeling door de natuur helpt om;

  • Meer energie bij Vermoeidheid
  • Rust in het hoofd creëren (HSP)
  • Bewuster in het hier en nu komen
  • Verbinding maken met het innerlijk kind
  • Herstel na ziekte of moeilijke periode
  • Burn out of Neerslachtigheid
  • Bevordering zelfvertrouwen
  • Ontspanning van de Geest.
  • Vitaliteit van het Lichaam
  • Om in contact te komen met moeder Natuur
 • Natuur als Medicijn

  Ben je graag buiten, net zoals ik dan heb je vast ervaren hoe veel rust een natuurlijke omgeving biedt. 

  In een veranderlijke wereld zoals de onze ben ik me door de jaren heen steeds meer gaan verbinden met de natuur. Zowel de natuur om me heen als mijn innerlijke natuur. Als ik mezelf in een natuurlijke omgeving begeef voel ik me thuis. Door middel van verdieping en afstemming begint de Magie

  Magie betekent voor mij verbondenheid. De verbinding voelen met mezelf en alles om me heen. Waar verbinding wordt ervaren wordt ruimte gemaakt. Ruimte in ons hart, in ons denken, in ons hele wezen in feite. Dit vraagt om bewustwording. Bewust worden van je eigen ik, je gedachten, je patronen waarna je handelt in het dagelijks leven. 

  De natuur helpt mij om de fluisteringen van mijn ziel te horen, mezelf hiervoor open te stellen en toegang te krijgen tot mijn intuïtie.  Inmiddels ondersteun, inspireer en begeleid ik hier anderen mee die vragen hebben, inzichten en helderheid zoeken op hun pad. 

 • Nu jij!

  Wat jijzelf kunt doen is jezelf in beweging zetten letterlijk en figuurlijk. Door te wandelen in een natuurlijke, rustige omgeving kunnen gedachten tot rust komen. Je laat even alle hectiek achter je en focust je volledig op zijn in het moment. Dagelijks een wandeling van 25 minuten in een natuurlijke omgeving helpt om meer energie te krijgen. Maar ook Rust in het hoofd wordt verkregen wanneer men in de natuur verblijft. Heel fijn voor de Hoog Sensitieve Personen onder ons.

   Wanneer je vaker buiten bent word je bewuster van jezelf en de omgeving. Denk maar aan de kou op je gezicht die je duidelijk voelt. Of de warmte van de zon die je huid streelt. Wanneer ik zelf een boswandeling maak laat ik mijn fantasie de vrije loop. Heerlijk om als klein kind te spelen met de natuur. Dit is een mooie en laagdrempelige manier om weer in contact te komen met je eigen innerlijk kind. 

  Wist je dat het herstel van ziekte sneller verloopt als je dagelijks even contact maakt met de natuur om je heen?! Er zijn geen lange wandeltochten voor nodig door bosrijke omgevingen, nee hoor dit kun je al bewerkstelligen als je even in het park op een bankje gaat zitten bijvoorbeeld. Of achter in de tuin bij je planten en struiken.

  Even heerlijk in het (ochtend) zonnetje doet ook wonderen voor de gemoedstoestand. Je krijgt er energie van als je even een moment voor jezelf neemt om bewust contact te maken met de energie van de zon. Lekker een kopje koffie of thee erbij om de dag goed te beginnen met een ontspannen geest. 

  Probeer het maar eens !