• Verdieping en verbinding met je bron

  Wat gedurende de winter in je binnenwereld is opgebouwd, kan nu naar buiten gebracht worden. Lente de dageraad van het jaar, nieuw fris en vol beloften.  Het seizoen van geboorte en groei; een nieuw begin. De natuur ontwaakt en de dagen worden weer langer, warmer en lichter. De periode van beweging en flexibiliteit waarin de energie toeneemt en de zaadjes langzaam ontkiemen en boven de grond uitkomen.

  Maar dit ontwaken gaat niet zonder slag of stoot, het is ook een worsteling. Dat wat opkomt is nog kwetsbaar en heeft dan ook de nodige aandacht nodig om diep en stevig te kunnen wortelen. Het ia van belang dat de groei van de zaden (jou voornemens) liefdevolle aandacht krijgt door ze te beschermen en te onderhouden.

  In deze periode van groei is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het realiseren van je dromen. Wees je er wel van bewust dat in deze periode je nieuwe intenties en plannen echt nog mogen wortelen, zodat je ze tegen het einde van de lente vanuit een stabiele basis naar buiten kunt brengen.

   

 • De energetische lenteverloop

  De seizoensindeling zoals wij die kennen is gebaseerd op de stand van de zon ten opzichte van de aarde. Energetisch gezien wordt de verdeling gebaseerd op de verdeling van de yin- en yang energie. Voor ons begint de zomer op de langste dag van het jaar; 21 juni. Maar energetisch gezien is deze dag het hoogtepunt van de zomer en niet het begin. De yang piekt op deze dag en de Yin energie is op haar laagst. Dit geldt ook voor de andere seizoenen. Zo is 21 december niet de start van de winter, maar juist het hoogtepunt. De dag waarop Yin piekt.

  De energetische lenteverloop;

  • Begin - 4 februari
  • Hoogtepunt - 21 maart
  • Einde 5 mei
 • Wat dien jij in de wereld te brengen?

  De winterperiode heb je kunnen reflecteren en wellicht zijn er mooie ideeën uit voortgekomen. Dit is het moment om ze te onderzoeken en te verwezenlijken. De vitale lente-energie is de perfecte energie om jouw plannen te laten groeien. Je hoeft ze niet direct vorm te geven. Laat het langzaam groeien tot iets concreets, zodat het goed kan wortelen en vorm kunnen krijgen.

  Dit is de tijd om je verantwoordelijkheid op je te nemen en het gezag uit te oefenen wat daarbij past. Zorg echter wel voor balans tussen de uitgaande kracht en je innerlijke kracht. Wanneer je handelen direct is verbonden met je bezieling maakt dat enthousiast en inspirerend. Het kan zijn dat je in een roes van opwinding meegezogen kunt worden waardoor je te hard van stapel wilt gaan. Want terwijl in deze tijd de impuls er één van de geestdrift is, vereisen routinematige zaken veel energie en onderhoud.  Om in balans te blijven is de lente energie een geschikt moment om te gaan bewegen, zowel letterlijk als figuurlijk. Het is een fijne periode om er op uit te gaan. Ga lekker de Natuur in!

  Je bent vrij om de plaats in te nemen die je verkiest en de activiteiten te ontplooien die je wenst. Grijp die nieuwe mogelijkheden, ook al zijn ze gewaagd. Waag de sprong!

 • Wil jij ook meer flow in je leven?

  Wil jij ook gehoor geven aan je innerlijke ritmen en heb je behoefte aan ondersteuning en begeleiding hierin? Heb je behoefte aan helderheid en inzichten in je innerlijke natuur en kun je hierbij hulp gebruiken? Ik begeleid je graag verder op je pad door middel van maatwerk!

  dit spreekt me wel aan