• Alles over Bewustwording, Innerlijke Rust & Balans

  Stressmanagement | Spiritualiteit | Energiewerk | Intuïtieve Ontwikkeling 

 • Geschenken van Moeder Natuur

  Bloemen onderwijzen je door hun eenvoudige schoonheid en hun zuiverheid. Ze inspireren je tot het meest nobele in de menselijke ziel. In de oosterse spirituele traditie is de Heilige Lotus, die uit de modder oprijst om in roze pracht te bloeien, een symbool van spirituele ontplooiing. In het Westen drukt de Rode Roos de diepte en de pijn van christelijke liefde uit. Bloemen zijn ook een symbool geworden voor de vele sentimenten van de ziel. Je zegt het met bloemen om te condoleren, om genegenheid uit te drukken of iets feestelijks te vieren. Bloemen zijn de creatieve uitdrukking van de ziel van de natuur. 

  Bloesemremedies helpen je bewustzijn te openen en je wakker te maken voor de kwaliteiten die binnen in je al sluimerend aanwezig zijn. Bloesemremedies helpen je bewustzijn te versterken en blokkades te transformeren tot de volle ontplooiing van je mogelijkheden (je bloei!)

   De bloesem remedies helpen ons om de juiste weg weer te vinden, niet alleen door het versterken van onze intuïtieve krachten, maar ook door bet bevorderen van de ‘positieve' kwaliteiten. Bij bet gebruiken van bloesem remedies gaat iemand duidelijker in contact komen met zijn of haar eigen gevoel, zodat de persoon zelf inzicht krijgt hoe hij of zij de verstoorde emoties weer in balans kan brengen. 

 • Wat doen Bloesemremedies?

  De remedies werken energetisch. Met hun fijne, trefzekere trillingen voegen ze zich moeiteloos daar waar hun hulp het meest nodig is. Hierdoor kunnen oude pijnen, patronen en verkrampingen losgelaten worden en wordt je weer midden in je eigen kracht gezet, en in de voelbare verbinding met je ware aard. Elke remedie doet dit op een andere manier, en gebruikt een andere benadering. Hun levende intelligentie is heel groot en hun werking is adaptief: dat wil zeggen dat ze dáár hun hulp aanbieden waar en hoe dat het meeste nodig is. Bloesemremedies ondersteunen bij;

  • Spirituele ontwikkeling
  • Innerlijke groei en Bewustwording
  • Innerlijk evenwicht en Rust
  • Verkrijgen van inzichten van moeilijkheden
  • Aanpakken en transformeren van problemen
  • Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel balans creëren 
 • Bloesemremedies als therapievorm

  Bloesemtherapie is een nieuwe moderne wetenschap op het gebied van gezondheidszorg. Elke bloesemremedie vertegenwoordigt een speciaal archetype dat correspondeert met menselijke persoonlijkheidstrekken, emoties, zienswijzen en levenslessen. Iedere bloesemremedie heeft haar eigen unieke kwaliteiten, net als ieder mens, dier of mineraal eigen unieke kwaliteiten bezit. Door het gebruik van een bloesemremedie leer je je deze unieke kwaliteit eigen te maken.

  Bloesemremedies zijn vloeibare preparaten die een duidelijke stempel dragen van een bepaalde bloem. Ze werken niet zoals een chemisch medicijn, buiten je eigen wil om, maar het unieke van bloesemremedies is dat ze je bij de hand nemen, je inzichten geven en nieuwe stappen laten zetten, met jouw eigen keuzes en op het moment dat jij eraan toe bent.

  Je kunt een bloesemremedie vergelijken met een spirituele leraar; ze helpt je, niet los van jou, maar samen met jou, je lessen te leren. Daarbij zul je merken dat je niet alleen maar wakker gemaakt wordt, maar ook zelf stappen zult moeten zetten voor er verandering komt. 

   Iedere archetypische bloesemremedie spreekt in een subtiele taal die door het innerlijk zelf verstaan kan worden. Wanneer je bijvoorbeeld een mooie bloementuin binnenkomt, kun je een gevoel van blijdschap en genieten ervaren. Dit komt niet alleen doordat je alles wat bloeit en groeit zo mooi vindt, maar ook door de uitstraling van de levensenergie van het geheel.

  Bij bloesemtherapie wordt gebruik gemaakt van deze levensenergie door middel van bloesemremedies. Er worden dan ook nooit fysieke delen van een bloem, plant of boom aangetroffen, ze bestaan alléén uit de etherische, vormende en levende energie van de bloem, plant of boom. Het maken van een bloesemremedie is dus een levend proces. Dit kan niet nagemaakt worden en een fabriek omdat je werk met levende planten.  Dat maakt bloesemtherapie zo uniek!

 • Hoe gebruik ik bloesemremedies?

  De meest gebruikelijke toepassing voor het innemen van bloesemremedies is in de mond vanuit een doseerflesje, dat door mij wordt samengesteld. Dit is een flesje (30 ml) met een pipetje, gevuld met bronwater, waaraan de remedies toegevoegd worden die van toepassing zijn op jouw specifieke situatie of vraagstelling. Vanuit het doseerflesje wordt een aantal keer per dag (meestal 4 keer per dag), vier druppeltjes ingenomen, gedurende vier tot zes weken.

  Het is belangrijk dat je de bloesemremedies een aantal keer per dag inneemt (bijvoorbeeld in de ochtend bij het opstaan, voor de maaltijden en ’s avonds voor het slapen gaan). Iedere keer een klein beetje doet meer dan eenmaal een grote hoeveelheid. Vergelijk het maar met het uit je hoofd leren van een nieuw lied. Het heeft geen zin om het lied 1 keer heel hard af te spelen. Maar wanneer je het een aantal keer per dag beluistert, onthoud je het beter. Zo werkt het precies met de remedies die je inneemt. Je ‘systeem’ krijgt vier keer per dag een herinnering en onthoudt zo de werking in je systeem. Je komt steeds meer in balans.

  Bloesemremedies kun je zoals je hierboven kunt lezen dus inwendig gebruiken, maar ook uitwendig, zoals :
  – toevoegen aan badwater/voetenbad
  – toevoegen aan massageolie
  – toevoegen aan (gezichts)crèmes, bodylotion, zalf of olie
  – toevoegen aan je douchebalsem, shampoo
  – in verstuiver/ airsprays etc.
  – TIP: remedies zijn ook veilig te gebruiken door kinderen en (huis)dieren!

  Wil je op jouw afgestemde bloesemremedie(s) gaan gebruiken? Boek dan het Sundara Ritueel

  Sundara Ritueel