• Als Raken verbinden wordt volgt delen vanzelf

  Een doodgewone Zondagochtend. Daar liep ik samen met manlief en onze grote dierbare vriend Bink, onze hond. Een heerlijke ietswat frisse ochtend in Oktbober deed ons besluiten om, zoals meestal elke zondagochtend, een aangename wandeling te maken door het park bij ons in de buurt. Alleen verliep deze ochtend anders dan alle andere.

  Iets in mij had besloten om vanaf nu elke dag te beginnen vanuit mijn Plek. Mijn plaats op deze bol, gewoonweg omdat ik dit recht heb. Het is mijn geboorterecht bedacht ik me.

  Aan dit verlangen wordt uiteraard gehoor gegeven door het Universum en dit heb ik mogen ervaren die ietswat frisse ochtend in Oktober. We waren nog geen 500 meter van ons huis vandaan en de eerste spiegel werd voorgehouden. Angst…

  Wij waren niet de enige met het geweldige idee om op de zondagochtend een frisse neus te halen samen met ons gezelschapsdier. Wat volkomen normaal is overigens…

  Er speelde een gedachte in mij op dat ik bang was dat onze hond aangevallen zou kunnen worden door een andere hond. Waar komt dat nou weer vandaan?! Na wat getreuzel mijnerzijds had ik tijd weten te rekken om onze tocht veilig te kunnen vervolgen…

  Nou kun je het al raden, deze situatie kwamen we verderop weer tegen in een ietswat andere opstelling. Deze keer was de andere hond los, een rottweiler, OMG Maar ik hield me groot en sterk, wel bewust van mijn angst. Ook hier liep alles af met een sisser en kon ik opgelucht adem halen en onze tocht vervolgen vol goede moed! 

  Terwijl we door het weiland lopen komen er twee koeien richting ons, net alsof we bekenden zijn en ze ons wilden begroetten. Een deel van mij word helemaal enthousiast als een klein kind die de koetjes wil aaien. Terwijl de koeien duidelijk mijn richting inkomen, mij aankijkende word ik weer overvallen door angst! Goh wat zijn ze groot, wat lopen ze snel, ojee ze zullen toch niet ….

  Al dit soort gedachten schoten in één tiende van een seconde door mijn hoofd. Terwijl zich dit allemaal in mijn brein afspeelt  wijken de koeien af en vervolgen hun pad als volkomen vreemden…… Bam, Teleurstelling, Frustratie

  WTF denk ik bij mezelf, wat mis ik, wat gebeurd hier, wat laat de buitenwereld mij zien?!  Ik Ga even stilstaan en haal een paar keer diep adem en kijk….

  En daar viel het kwartje. Deze angst is niet van mezelf! Ik heb deze overgenomen vanuit het familiesysteem.. Een angst die ik heb overgenomen van mijn moeder in dit geval. Zij is o.a. als de dood dat haar hondjes aangevallen zouden kunnen worden. Waarschijnlijk dat zij dit ook weer over heeft genomen.. Deze wetenschap geeft mij opluchting en dankbaarheid. Ik ben dankbaar voor dit inzicht waardoor ik vanuit deze staat van zijn dit alles kan aanschouwen en al mijn negatieve emoties overstijg met liefde… 

   

  Moraal van het Verhaal;


  Door mijn eigen innerlijke groeiproces worden allerlei patronen en gevoelens steeds duidelijker. Zonder deze bewustwording heb ik geen keuze om er verandering in te brengen. Nu mijn bewustzijn zich steeds meer manifesteert heb ik wel keuze hoe hier mee om te gaan. 

  Op het moment dat ik ervoor had gekozen om mijn geboorterecht op te eisen werd mijn verlangen gehoord. Maar om volledig vanuit mijn eigen plek, vanuit mijn eigen kracht, mijn plaats op te kunnen eisen hier op aarde is het van belang om de belemmerende factoren te herkennen en te erkennen.

  Angst is een van deze belemmeringen. Inmiddels weet ik dat ik niet de enige ben op aarde die hiermee te kampen heeft. In mijn beleving is planeet aarde gebaseerd op 99,9 % angst. Angsten waar we bewust van mogen worden, Angsten waarvoor we ons niet hoeven te schamen. Angsten waar we niet langer voor weg hoeven te lopen…

  Maar hoe dan??!

  Het is allemaal zo makkelijk gezegd dat we iets los mogen laten, wat zeer frustrerend kan zijn als je niet weet hoe. Er is geen pasklaar antwoord dat voor iedereen hetzelfde gewenste effect heeft. Er bestaat niet één antwoord wat we bij een ander kunnen halen om onszelf te bevrijden.

  Hoe komt dat dan toch??!

  Omdat alle antwoorden in jezelf te vinden zijn. Op het moment dat we ergens door geraakt worden, en dit hoeft helemaal niet zo dramatisch te zijn als het klinkt, kunnen we ons ermee verbinden. De ervaring die we daardoor opdoen kunnen we delen met iemand anders.

  In mijn geval;

  Ik word geraakt door: Angst

  Ik wordt me bewust van deze angst op het moment dat deze zich aandient én ik kies ervoor om deze er te laten zijn, ik verbind mezelf ermee.

  Let wel zonder mezelf erdoor mee te laten voeren.  Ik neem alleen maar waar, ik observeer en ik kijk in mijn binnenwereld waar dit vandaan komt. De eerste die (in dit geval)  in mijn gedachte komt is mijn moeder..Voilà alles valt op z’n plek. Ik draag iets met me mee, wat niet van mij is omdat ik weet van mijn moeder dat zij deze angst heeft. (Bewustwording) Dit is de kennis die ik door de jaren heen heb opgedaan. Dit zijn de antwoorden die gedurende mijn reis hier in mijn systeem zijn geplant….

  Loslaten

  Dit wil ik graag loslaten want het belemmert mij in mijn zijn dus ik lààt deze angst er zijn, ik stop hem niet weg, hij mag er zijn maar  ik accepteer het feit dat ik een angst bij me draag.

  Let wel ik bepaal tot hoever! want het is tenslotte mijn recht om mijn leven ten volste te leven en daar hoort deze angst niet bij. Ik praat erover met mijn man en moeder natuur. Ik stel mezelf open voor mijn kwetsbaarheid. Ik betrek het hele Universum erbij om antwoorden aan het “licht”te krijgen.  

  En omdat je alle antwoorden in jezelf kunt vinden kan hier gehoor aan worden gegeven…. 

   

  Wonderbaarlijk toch als je op deze manier in je eigen kracht komt te staan. Bevrijdend vind je ook niet om op deze manier de schaamte, schuldgevoel of andere pijnlijke emoties los te kunnen laten…. Nu nog die Drempel overspringen en er daadwerkelijk vol voor gaan ;)

  Er is geen prijs te betalen als je voor jezelf kiest, de wereld vergaat niet als je de sprong in het diepe waagt. En het is geen schande als je daarvoor hulp nodig hebt .

  Er is alleen een drempel die je ervan weerhoud om werkelijk stappen te zetten om jezelf te bevrijden. En dit alles begint met bewust te worden van je eigen handelen elke dag weer.

  Ik diverse trajecten bewandeld op gebied van bewustwording. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en er wordt vanuit meerdere hoeken hulp aangeboden denk maar eens aan psychologen,therapeuten, coaches, healers. Hetgeen wat zij allemaal met elkaar gemeen hebben is jou in te laten zien dat alle antwoorden in jezelf zitten. Alleen jij kan ervoor kiezen hier ten volste voor te gaan met …… Jezelf…...

  De kennis en ervaring die je hiermee opdoet kan voor jou een inspiratiebron zijn om hier anderen  verder te kunnen helpen op hun reis op wat voor manier dan ook...

   

  That's the Circle of Life als je het mij vraagt en wat ons allemaal thuis kan brengen……

  Als raken verbinden wordt, volgt delen vanzelf…

  Namasté